Blog

O tom, že aj maličkosti vedia rozhýbať svet sme sa presvedčili pri našom nedávnom nakrúcaní online videí, ktoré sme produkovali pre reklamnú agentúru This is Locco.

Na začiatku stála agentúra pred neľahkou úlohou, vymyslieť kreatívny koncept, ktorý zdanlivo nie moc príťažlivé CSR témy premení na vizuálne atraktívne. Navyše so silným odkazom, ktorý v divákovi zarezonuje a stotožní sa s ním. A tak sa zrodil nápad vytvoriť skryté mikrosvety v priestoroch nákupných regálov, ktoré upútajú divákovu pozornosť a vtiahnu ho prostredníctvom herca za oponou našich nákupov.

Making of


V duchu myšlienky, že každá, čo i len miniatúrna akcia, môže mať na budúcnosť planéty veľký dopad, ak jej venujeme našu pozornosť" začalo nakrúcanie, ktoré tieto malé svety premenilo na veľké filmárske akcie.

Hlavný spot


Už pri písaní treatmentu nám bolo jasné, že to nebude pohoda pri latečku a teplých croissantoch. Deadline bol smrteľný a naše tempo vražedné. Pustili sme sa s vervou do práce a veci sa dali do pohybu. K spolupráci sme si prizvali umeleckého dizajnéra Alexa, ktorý so svojim tímom krok po kroku začal modelovať mikro-svety podľa našich predstáv. Milióny telefonátov, stretnutí, obhliadok a studených káv a o pár dní sme už boli v ateliéri, kde padla prvá klapka. A že nebola jediná, o tom sme sa presvedčili po 16 hodinách, keď sme vypli poslednú lampu nad mikrosvetmi a precitli sme späť do reality.

previous arrow
next arrow
Slider


Ďalší deň nás čakalo nákupné centrum. Muselo byť prázdne, takže sme si počkali, kým predajňu opustí posledný zatúlaný zákazník a išlo sa na to. Mesiac bol v úplnku a noc bola ako stvorená pre nakrúcanie - škoda, že my sme točili vnútri :-D. Posledné úpravy placu, kamera štartla a začala sa naháňačka s časom. Kým hlavný štáb nakrúcal v oddelení zeleniny, rekvíci a svetlušky už pripravovali pekárenský box s dobrotami od výmyslu sveta. Náš tím profesionálov ZE5 nakoniec všetko zvládol na jedničku a s prvým ranným zásobovacím kamiónom klapla posledná klapka.

Že rozhodujú činy sme si uvedomili hneď v strižni, keď sme si pozerali nakrútený materiál. Hneď nám bolo jasné, že všetko klaplo tak jak má. Klient bol nadmieru spokojný a my veríme, že naša mini-svetová akcia, svojou troškou dopomôže k veľkým veciam. Tak neváhajte a venujte jej svoju pozornosť.

Réžia: Emília Ondriášová
Kamera: Martin Chlpík
Agentúra: This is Locco
Produckia: Zeldeo